0

0.00

#
katalog avtomobilskih delov

Naš popoln katalog avtodelov

Izberi avto
Filter kategorije rezervnih delov po znižani ceni
Filter

Funkcija filtorv je vodenje HEPA in vode proč od delov motorja. Notranjost vašega avtomobila tako ostane brez delcev in cvetnega prahu, zahvaljujoč filtru kabine. Oljni filtri zmanjšajo obrabo motorja, medtem ko hidravlični filtri zagotovijo, da imajo zavore in sklopka dovolj pritiska. Filtri goriva in zraka so odgovorni za ohranjanje mešanice zraka in bencina čiste.

Vžigalni sistem kategorije rezervnih delov po znižani ceni
Vžigalni sistem

Štartni vžig, ki sproži izgorevanje se ustvari v vžigalni tuljavi. Iskra skače med elektrodama in svečko. Vžigalne kable in distributerje je običajno mogoče najti vmes. Vsi deli so opremljeni z upori, saj pride do posredovanja visoke napetost. Z upori se izognemo elektrostatični razelektritvi.

Krmiljenje kategorije rezervnih delov po znižani ceni
Krmiljenje

Krmilni sistem vpliva na podvozje in kolesa. Vpliva tudi na dele karoserije, ki naj ne bi vibrirali med krmiljenjem. Servo volan in krmilni mehanizem zagotovi nemoteno delovanje vezi. Je zavarovan z vezjo, stabilizatorjem, obesmi in drugimi elementi.

Vzmetenje kategorije rezervnih delov po znižani ceni
Vzmetenje

Vzmetenje uravnava širjenje vibracij, in to ne le v suspenziji opornikov. Vzmetenje koles namreč deluje skupaj z amortizerji, vezmi, gredjo, jermenom in ležaji, medtem ko zatira zvijanje telesa. Vse to priporore k življenjski dobi krmilnega sistema in zagotavlja popoln nadzor nad krmiljenjem.

Sistem za čiščenje vetrobranskega stekla kategorije rezervnih delov po znižani ceni
Sistem za čiščenje vetrobranskega stekla

Brisalce sestavlja sistem za brisanje vezi, brisalec in večslojne brisalne gume. Hitrost in periodičnost brisanja določi brisalni motor. Še posebej dovzetna za obrabo je guma, ki jo je treba v celoti zamenjati na letni osnovi, skupaj z brisalcem. Šobe za pranje običajno zdržijo za celotno življenjsko dobo avtomobila.

Sistem za gorivo kategorije rezervnih delov po znižani ceni
Sistem za gorivo

Diesel ali bencin je varno shranjen v zadnjem delu avtomobila, in sicer za stransko steno rezervoarja za gorivo. V tej posodi je tudi črpalka za gorivo. Sistem je povezan z ventilom preko varnih kablov in cevi, ki dostavljajo gorivo preko filtra za gorivo, vse z namenom preprečitve morebitnega onesnaženja.

Notranja oprema kategorije rezervnih delov po znižani ceni
Notranja oprema

Popolna notranja oprema je danes pogosto na voljo v vseh kompaktnih avtomobilih. Le-ta vključuje oblazinjene sedeže, električni pomik stekel, nastavljiva zunanja ogledala, preproge v obeh potniških in tovornih prostorih, kot tudi vse nadzorne elemente za gretje, svetlobo in klimo. Izvedba notranje opreme se razlikuje po srednjem in višjem razredu.

Sklopka kategorije rezervnih delov po znižani ceni
Sklopka

Sklopka je potreba za prenos navora iz motorja do koles in za uskladitev le-tega, saj se preko nje prenaša navor. Osi gredi in spoji zagotavljajo dobavo do osi in koles, kjer je sila hkrati preusmerjena.

Klimatska naprava kategorije rezervnih delov po znižani ceni
Klimatska naprava

Potniška kabina se lahko takoj in z majno porabo ohladi zahvaljujoč klimatski napravi, saj je moč potrebno preusmeriti samo preko kompresorja. Med kroženjem zraka hladilna tekočina prehaja skozi dinamični ventil in opravlja izmenjavo toplotih procesov (kot tudi razvlaževanje v namen čiščenja) brez uporabe kakršnekoli zunanje energije.

Ogrevanje/hlajenje kategorije rezervnih delov po znižani ceni
Ogrevanje/hlajenje

Vodno hlajenje in ogrevanje delujeta preko toplotnih izmenjevalcev, ki porabljajo majhno količino energije. Hladilnik vode prenaša svojo toploto v zrak, ki se lahko prenaša s segrevanjem. Moč je potrebno dostaviti preko ventilatorjev in notranjega puhala. Ta tehnologija pomaga tudi pri kroženju olja.

Izpušni sistemi kategorije rezervnih delov po znižani ceni
Izpušni sistemi

Izpušni plini se zbirajo, so očiščeni in pridušeni v izpušnem sistemu. Katalizator spreminja sestavo, medtem ko dušilec sprejema pritisk iz izpušnega sistema in zmanjšuje hrup. Senzorji izpušnih kolektorjev so odgovorni za boljšo mešanico goriva in zraka, ki je dostavljena do motorja.

Cevi in pipe kategorije rezervnih delov po znižani ceni
Cevi in pipe

Tlačne cevi so elastične, ter toplotno in kemično odporne. Cevi so narejene iz gume z vložki, včasih pa tudi iz plastike ali silikona. Te cevi so povezane z vodno črpalko, glavnim zavornim valjem, sklopko in servo črpalko, in se komaj obrabijo.