0

0.00

#

Avtodeli Sistem Za Čiščenje Vetrobranskega Stekla za vse znamke avtomobilov

Izberite svoje vozilo

Katalog avtodelov za Sistem Za Čiščenje Vetrobranskega Stekla premium kakovosti

Avtodeli Sistem Za Čiščenje Vetrobranskega Stekla znanih proizvajalcev

  • HELLA

Sistem Za Čiščenje Vetrobranskega Stekla - Kaj morate vedeti o mehanizmu, obrabi in popravilu

Čiščenje vetrobranskega stekla vozila je bolj zapleteno, kot se na splošno domneva. Vključuje izdelan sistem brisalcev, črpalk, šob, elementov za ogrevanje in krmilnik. Pravilno delujoč sistem za čiščenje vetrobranskega stekla je pomemben dejavnik za varno vožnjo.

Komponente sistema za čiščenje vetrobranskega stekla

Sistem za čiščenje vetrobranskega stekla je sestavljen iz sedmih komponent:
    1. Čistilna tekočina je shranjena v rezervoarju. 2. Od tam se odvaja s pomočjo električne črpalke, preko cevi, do šobe. 3. Na šobi se tekočina za čiščenje razprši na prednjo ali zadnjo šipo, odvisno od tega, kaj je zahteval voznik. 4. Brisalec, sestavljen iz motorja, roke in metlice, čisti okno s pomočjo čistilne tekočine. 5. Poleg tega imajo vsi avtomobili (razen kabrioletov s platneno streho) v zadnji šipi grelec, ki odtaja okno v primeru zmrzali. 6. Ogrevana vetrobranska stekla imajo le Fordi in nekateri modeli VW. Vendar pa specializirana podjetja kot rešitev ponujajo dodatno opremljanje. 7. In na koncu, krmilni sistem nadzoruje trajanje intervala splakovanja in hitrost brisalcev vetrobranskega stekla.

Okvare čistilnega sistema

Če je v sistemu za čiščenje nekaj pokvarjeno, ni to ponavadi ni nič takega. Obrabni del št. 1 so seveda brisalci. Odvisno od vrste vozila, so lahko ti precej dragi. Celoten komplet lahko stane več kot 50 evrov. Kljub temu pa ne bi smeli varčevati na vetrobranskem steklu. Poceni izdelek se ponavadi precej pogosto umaže in dodatno ustvarja tudi hrup zaradi obrabe, ki se izraža skozi cviljenje in sunke.
Napeljava brisalcev vetrobranskega stekla je lahko porozna. Njihova zamenjava je prav tako zelo enostavna. Kljub temu pa morate vedno nabaviti originalne nadomestne dele in ne katerekoli vrste majhnih cevi, tako da bo vaš sistem vetrobranskega stekla vedno deloval zanesljivo.
Največji sovražnik sistema za čiščenje vetrobranskega stekla je zmrzal. Vedno se spomnite uporabiti zimsko tekočino za vetrobransko steklo. Popolnoma napolnjen rezervoar se lahko poškoduje, če zamrzne. Običajno ti rezervoarji trajajo celotno življenjsko dobo avtomobila. Pri večini vozil je rezervoar lahko dostopen in enostaven za zamenjavo. Je pa vseeno drago popravilo, saj se rezervoar običajno dobavlja v kompletu z motorjem.
Če motor črpalke več ne deluje, lahko najprej preverite varovalke in vtične povezave elektromotorja do črpalke. V večini primerov bo v pomoč temeljito pranje s kontaktnim razpršilom.
Šoba se lahko tudi zamaši. Da bi jo očistili je običajno dovolj, da to izvedete s stisnjenim zrakom. Pritrjene so samo z zaponko na pokrovu motorja in jih je mogoče enostavno odstraniti. To olajša čiščenje s stisnjenim zrakom. Po namestitvi ne pozabite ponovno ustrezno nastaviti šobe.
Odvisno od vrste vozila, se lahko pri gibanju brisalcev sprednjega stekla pojavijo precejšnje sile. Še posebej tisti pri vozilih znamke Mercedes, ki se gibljejo ne samo postrani, ampak tudi gor in dol, imajo zelo zapleten mehanizem. Če se ta mehanizem pokvari, je lahko to zelo drago. Zagozden brisalec se pogosto odraža v okvari motorja. Prezgodnjo obrabo mehanizma brisalca lahko preprečite s temeljitim mazanjem vseh gibljivih delov. V primeru, da zadnji brisalec preneha delovati, je vzrok predvsem v podporni ali ohlapni povezavi.

Vse za brisalec vetrobranskega stekla

Našli boste vse, kar potrebujete za popravilo in vzdrževanje svojega sistema vetrobranskega stekla. Metlice brisalcev z adapterji so zelo cenovno ugodna alternativa za popolno zamenjavo brisalca. S kakovostjo blagovne znamke iz Magneti Marelli, imamo močnega in izkušenega partnerja, ki se mednarodno uporablja kot dobavitelj OEM. V našem spletnem katalogu poiščite te in številne druge poceni metlice brisalcev.
Motorji za brisalce so na voljo po zelo nizkih cenah, na Avtodelionline.si: V katalogu rezervnih delov boste našli številne primerne motorje brisalcev, za številne modele avtomobilov, po cenah, nižjih od 30 evrov. Tako ni nobenega razloga, da še vedno vozite z okvarjenim brisalcem vetrobranskega stekla.

NAJ produkti v kategoriji: