0

0.00

#

Avtodeli Notranja oprema za vse znamke avtomobilov

Izberite svoje vozilo

Katalog avtodelov za Notranja oprema premium kakovosti

Avtodeli Notranja oprema znanih proizvajalcev

  • METZGER Notranja oprema
  • TOPRAN Notranja oprema
  • BLIC Notranja oprema

Notranja oprema - Kaj morate vedeti o mehanizmu, obrabi in popravilu

Notranjost vozila je sestavljena iz vseh optičnih komponent in sestavnih delov, ki ustvarjajo udobje v prostoru za potnike. Ponuja prijetno domače vzdušje in visoko funkcionalnost, tako da so tudi dolge vožnje čim prijetnejše.

Komponente notranjosti

Notranjost je sestavljena iz armaturne plošče, sredinske konzole, sedežev, stropne obloge, tepihov, police in stranskih plošč. Treba je razlikovati med serijskimi in rekonstrukcijskimi deli. Tipični rekonstrukcijski deli so senčila, mreže za prtljažnik ali rešetke pri karavanih, sedežne prevleke in rekonstrukcijski grelniki sedežev. Poleg tega obstajajo številne druge komponente, s katerimi lahko povečate udobje v vozilu. Izbor sega od pepelnikov, držal za pijačo do različnih nosilcev za telefone in navigacijske naprave. Na trgu za dodatno opremljanje so na voljo tudi različni deli na električni pogon, od žarnic do brivnikov; obstajajo različne električne naprave z 12 V, na voljo za delovanje v vozilu.

Tipične slabosti notranjosti

Notranjost se obrabi zaradi normalne obrabe. Voznikov sedež, ohišje volana in gumb prestavne ročice so še posebej izpostavljeni močni obrabi. Ohišje razpoka, polnilo se skrči, površine za oprijem postanejo gladke in mastne. Če želite vozilo čim dlje obdržati v prvotnem stanju, bo pomagalo le redno čiščenje in uporaba zaščitnih prevlek.

Posebne izboljšave z uporabo nadomestnih komponent

Veliko notranjosti je mogoče nadomestiti z enakimi ali celo izboljšanimi dodatki, pri prodajalcih na drobno. Okoli prednje vrste sedežev se je razvila velika industrija, ki za vsako vozilo zagotavlja široko paleto zanimivih sedežev. S profesionalnim in visokokakovostnim športnim sedežem dobi voznik tudi večjo varnost. Trdna bočna podpora omogoča precej bolj prijetno vožnjo na ovinkastih cestah in daje vozniku občutek varnosti. Podobno lahko zamenjava volana prinese številne dodatne funkcije in izboljša nadzor nad vozilom pri visokih hitrostih. Vendar pa morajo imeti vse komponente tako splošno dovoljenje kot dovoljenje za določen tip vozila. Če je potrebno, morajo biti spremembe volana in sedežev zavedene v dokumentih vozila. To je potrebno predvsem pri vozilih, ki imajo v volanu vgrajeno zračno blazino. Zamenjava volana pri teh vozilih je rezervirana izključno za specializirana podjetja! Delo na zračni blazini vozila je zelo nevarno in nezakonito!
Notranja oprema je široko področje dejavnosti, ki vam omogoča, da temeljito osvežite svoje vozilo in tako povečate njegovo vrednost. Visokokakovostne sedežne prevleke, novi tepihi in predpražniki dajejo močno obrabljenemu vozilu ponoven občutek udobja. Dopolnjeno s temeljitim pranjem, je lahko starejše vozilo ponovno v celoti delujoče in primerno.
Trg dodatne opreme ponuja tudi številne rešitve, ki povečujejo udobje v notranjosti vozila. To so predvsem razne luči, ki so nameščene v prostoru za noge, na stranskih policah ali predalu nasproti sovoznika, ki so lahko v veliko pomoč v temi. Njihova namestitev zahteva nekaj strokovnega znanja in izdelave. Pri delu na armaturni plošči je priporočljivo zamenjati tudi obstoječe žarnice z LED žarnicami. Te so veliko bolj zanesljive, trajajo dlje in so bolj energetsko učinkovite od tradicionalnih žarnic starejših vozil.
Če je avtomobil prilagojen za športni način vožnje, so varnostni pasovi pogosto zamenjani z H-pasovi. Ti pasovi, trdno nameščeni na obeh ramenih, zagotavljajo vozniku posebej visoko držo. Njihova kombinacija s sodobnimi sistemi za zategovanje pasov je prilagoditev, ki zahteva veliko strokovnega znanja. Ker so varnostni pasovi za varnost pomembne komponente, je potrebno njihovo spremembo registrirati. V nasprotju s tem, prevlek za varnostne pasove ni potrebno registrirati. Te prevleke pomagalo preprečiti obrabo in prezgodnjo obrabo pasov.
In na koncu, obstajajo tudi različni posebni detergenti za nadgradnjo notranjosti. Čistila za obloge, sintetična čistila ali posebni notranji laki so izdelani posebej za materiale, ki se uporabljajo v vozilih. Priporočljiva je uporaba posebnih izdelkov, namesto tradicionalnih gospodinjskih detergentov. Z izdelki za čiščenje avtomobilov iz Avtodelionline, vedno dobite optimalno učinkovitost čiščenja, brez da bi tvegali poškodbe notranjosti vašega avtomobila, s preveč močnimi čistili.

NAJ produkti v kategoriji:

Drugih rezervni deli za avto